Ege Ambulans
Yeni Nesil Akıllı Dolgularla Daha Doğal Görünüm08/07/2024

Yaşın ilerlemesiyle birlikte ciltte oluşan sarkmaların tedavisinde kullanılmaya başlanan yeni nesil yüz gençleştirme tekniklerinden biri olan akıllı dolguların cildin kolajen üretimini artırmaya yardımcı olduğunu söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Ecem Bulut Okut yeni nesil akıllı dolguların daha doğal bir görünüm elde edilmesine katkı sağladığını söyledi.

Akılı Dolgu Nedir?

Son dönemde popüler olan ve çok tercih edilen akıllı dolguların klasik hyalüronik asit dolgulardan farklı yapıda dolgu malzemeleri olduğunu söyleyen Dr. Ecem Bulut Okut, “ Mineral dolgu veya kemik dolgu olarak da bilinen bu ürünler kalsiyum hidroksiapatit, polikaprolakton ya da poli- L-laktik asit yapısında olmaktadır” dedi.

Daha Doğal Görünüm

Bilinen klasik hyalüronik asit dolguların azalan hacimleri doldurmada etkin ürünler olması ve uygulama sonrası su tutarak hacmini arttırması ile karakterize olduğunu belirten Dr. Ecem Bulut Okut, “ Akıllı dolgular ise uygulama sonrasında hacim verirken bir süre sonra bu hacim etkisi azalarak kendi kolajen sentezimizi uyarıp hyalüronik asitlere oranla daha az ancak daha doğal bir hacimlenme sağlarlar” diye konuştu.

Hangi Bölgeye Uygulanabilir?

Dolgu uygulaması olarak akıllı dolguların dudak ve göz altı dışında tüm yüzde kullanılabildiğini kaydeden Dr. Ecem Bulut Okut, “ Bu uygulama alanlarının başında orta yüz, elmacık, şakak, alın ve burun ile çene şekillendirmesi yer almaktadır. Akıllı dolgu materyallerini ayrıca belli oranlarda serum fizyolojik ile dilüe edilerek kanül yardımıyla deri altına uygulanması hacim etkisini tamamen ortadan kaldırıp deride saten benzeri germe etkisi, ince kırışıklıklarda açılma sağlanabilmektedir. Bu amaçla tüm yüz, boyun, dekolte, el sırtı, diz ve dirsek bölgelerine sıklıkla uygulanır” şeklinde konuştu.

Etkisi 2 Yıl Sürebilmekte

Akıllı dolguların deride kolajen artımını uyararak ortaya çıkardıkları sıkılaşma etkilerinin uygulamadan ortalama 2-3 ay sonra başlayıp 2 yıla dek sürebildiğini söyleyen Dr. Ecem Bulut Okut, “ Etkisinin uzun sürmesi, daha kalıcı olması ve daha az hacim yani şişkinlik yaparak doğal bir şekilde cilt kalitesini arttırması akıllı dolguların, hyalüronik asit dolgulara olan en önemli üstünlüğüdür. Cilt kalitesini arttırmak yaşlanma karşıtı işlemlerin temelini oluşturduğu için akıllı dolgu uygulamalarını tercih edilme sıklığı gün geçtikçe artmaktadır” ifadelerinde bulundu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com