Ege Ambulans
Yüz Germe Ameliyatıyla İlgili Sık Sorulan Sorular08/07/2024

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Süleyman Köken  yaşlanma, güneşin veya kilo alıp vermenin etkisiyle yüzde bir takım sarkmaların ve deformitelerin oluşabildiğini, bu sorunların da yüz germe ameliyatıyla başarıyla düzeltilebildiğini söyledi. Op. Dr. Süleyman Köken yüz germe ameliyatı ile ilgili olarak hastaların merak ettiği soruları yanıtladı.

Yüz germe ameliyatı sonrası iz kalır mı? Yüz germe ameliyatı izli bir ameliyattır.  Çünkü sarkmış olan fazla deriyi kesip çıkarmamız, kalan deriyi de tekrar toparlayarak yerine geri dikmemiz gerekir. Kesip dikilen her yerde iz mutlaka olacaktır. Ama bizim amacımız bu tür ameliyatlarda izi mümkün olduğunca gizlemektir.

Yüz germe ameliyatından önce ve sonra nelere dikkat etmek gerekir? Ameliyattan birkaç hafta önce diyete dikkat etmek gerekir. Ameliyat öncesinde ödemi azaltıcı ilaçlar başlanabilir. Kan sulandırıcı ilaç kullanılıyorsa en az bir hafta önce kesilmesi gerekir. Sigara kullanımı iyileştirmeyi geciktireceği için ameliyattan birkaç hafta önce bırakılmalı ve ameliyattan sonra mutlaka en az iki hafta içilmemelidir. Ameliyat sonrası dikişli alanlara bakım ve pansuman yapılmalı, en az iki hafta ödemi engelleyici korseler kullanılmalıdır. Birkaç gün duş alınmamalı ve dikiş alanları kuru kalmalıdır.  Ameliyattan sonra yüz üstü eğilerek yapılan sporlardan uzak durulmalı, ödem arttırabilecek, kanamaya neden olabilecek ilaçlar veya bitkisel takviyeler kullanılmamalıdır.

Yüz germe ameliyatı sonrası ağrı olur mu? Yüz germe ameliyatı ağrılı bir ameliyat değildir. Ama tabii ki şişliği ve morluğu bol olan bir ameliyattır. Hastaları ağrıdan çok şiş görünüm rahatsız edecektir. Anca şişlikleri zamanla azaldıkça hastalar da görsel olarak daha da mutlu olmaya başlayacaklardır

Yüz germe ameliyatı genç görünmeyi sağlar mı? Evet tabii ki zaten bu ameliyatta amacımız bu. Yani yüzde sarkmış, çökmüş, deforme olmuş alanları toparlayarak hastayı daha genç göstermek hedefimiz.

Yüz germe ameliyatının sonuçları kalıcı mıdır? Ameliyatın tekniğine göre yüz germe ameliyatının kalıcılığı değişmektedir. Birkaç tane yüz germe ameliyatı tekniği vardır. Mini yüz germe dediğimiz yüzdeki asıl gergin yapının üstü veya altı yapılan teknikler vardır. Tabii ki çok uzun ömürlü olmasa da klasik yüz germe ameliyatında yani derin plan yüz germe ameliyatında sonuçlar diğer tekniklere göre daha uzun süre yüz güldürücü olmaktadır.

Yüz germe ameliyatından ne gibi sonuçlar beklenmelidir? Burada hasta ameliyat öncesi çok iyi incelenmelidir. Hastanın belli bir yaşta olması lazım. Deformitesi belirgin hastalarda sonuçlar daha yüz güldürücü olmaktadır. Deformitesi çok az miktarda olan hastalara   ameliyatsız minimal invaziv işlemler uygulanarak cerrahi ertelenebilir.

Ameliyat sonrası güneşten korunmalı mıyım? Ameliyat sırasında kesilip dikilen bölgeler olduğu için bu yerler güneş gördüğünde izin kötü kalma ihtimali artıyor. O yüzden eğer ameliyat sonrası yaklaşık 2 hafta güneşe çıkılmamalı, çıkılıyorsa güneş kremleri sürülerek, çok vakit geçirmeyerek korunmalıdır. Eğer bunu hasta yapamayacaksa ameliyatı kış aylarında olması daha yararlı olacaktır. Ameliyat sonrası tatil planları için en az 2 hafta beklenmelidir. Eğer dikişte açılma, ufak tefek tam kaynamamış alanlar varsa tatil planları ertelenmelidir.  Tatil planı yapılmadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı, dikiş yerlerinizi kontrol ettirmeli ve doktorunuzun size önereceği tavsiyelere uymalısınız.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com