Ege Ambulans
Yüzde Botoks Uygulamaları07/11/2022

KBB Uzmanı Op. Dr. Erdal Gül yaşlanmayla birlikte yüzün karakteristik hat ve bölgeleri olan alın, kaş arası, göz çevresi ve ağız kenarlarında derin çizgi ve kırışıklıklar oluştuğunu belirterek yüz bölgesinde uygulanacak botoks uygulamalarıyla daha genç bir görünüme sahip olunabileceğini söyledi.

Yaşam Evreleri Değişiyor

“Yaşlanmayla birlikte vücutta görülen fizyolojik değişiklikler, kozmetik kaygıları ve estetik arayışını ön plana çıkarır” diyen Op. Dr. Gül, “ Yaşlanma; cilt yapısını koruyan elastik ve kolajen gibi yağ ve bağ dokusu proteinlerinin yok olmasına, bunun doğal sonucu olarak da cildin kuruyup esnekliğini kaybetmesine yol açar. Özellikle yüzün karakteristik hat ve bölgelerinde derin çizgi ve kırışıklıklar oluşur. Günümüz tıp dünyasında bu değişime dur diyebilecek yaklaşım botoks uygulamasıdır. Botoks hem estetik hem cerrahi maksatla kullanılmaktadır” dedi.

Yaklaşk 6 Ay Etki

Botoks uygulamasının, hamile ve emziren kadınlar dışında, 18-65 yaş aralığındaki sağlıklı tüm bireylere uygulanabildiğini kaydeden Op. Dr. Erdal Gül, “ Genellikle etkisi 4 ila 6 ay sürer. Botoks uygulamasının ömrü, botoks uygulamasını tekrarlayarak, güneşten korunarak ya da nemlendirici kremler kullanılarak bir miktar uzatılabilir. Mimik kaslarına uygulanan botoks, kasları zayıflatmakta ve cildin kas hareketlerine bağlı olarak katlanmasına ve kırışmasına engel olmaktadır. Yüz botoksuyla; yorgun, mutsuz ve kızgın yüz ifadeleri değişir; gençleşmiş, dinç ve kırışıksız bir yüz ifadesine sahip olunabilir” diye konuştu.

Yüz Botoksu

Yüz botoksunun; duyguları aktarmak için kullanılan mimikleri oluşturan kaslara uygulandığını söyleyen Op. Dr. Erdal Gül, “ Bu kasların kasılmasıyla ortaya çıkan, hareket eden cilt bölgelerindeki yüzeysel çizgi ve kırışıkların giderilmesi hedeflenir. Botoks, yüz bölgesinde alın, göz çevresi, iki kaş arası, burun üst yan duvarları, dudak çizgileri ve ağız köşe çizgilerine uygulanır” şeklinde konuştu.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com