Ege Ambulans
Yüzünüzü Gerdirmek Hayatınızı Değiştiriyor15/08/2017

Doç. Dr. Uygur yüz gerdirme ameliyatlarının kişilerin hayatlarında pozitif bir etki bıraktığını ve kişilerin özgüvenlerini arttırdığını söyledi.

Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Kliniğinden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Uygur yüz germe ve gençleştirme ameliyatları ile hastanın yüzü ile birlikte ruhunun da gençleştiğini belirterek, “ Bu ameliyatlardan sonra hastalarımızın sosyal yaşamından giyim yaşamına kadar her şeyi değişiyor. Hastalar hayata daha pozitif bakıyorlar ve yaşamdan daha fazla zevk alıyorlar” dedi.

İnsanlar genç görünmek istiyorlar

Günümüzde yaşam süresinin arttığını belirten Doç. Dr. Uygur, “İnsanların iş hayatında daha uzun süre ve daha aktif yer almaları, yaşam süresinin uzaması gibi sebeplerden dolayı insanlar daha genç görünmek istiyorlar.” dedi.

Yaşlanan Yüzde Sadece Sarkma Olmaz

Yaşlanan yüzde sadece sarkma olmadığını, aynı zamanda hacim kaybının da oluştuğunu söyleyen Doç. Dr. Uygur, “ Modern yüz germe ve gençleştirme operasyonlarında yüzün hacimsel yapılanmasını tamamlamayı ve oluşan sarkıkların eski halini almasını sağlıyoruz. Bunu yaparken hedefimiz insanların asıl görünümünü bozmamak, mimik yapılarına zarar vermemek ve kişileri olabildiğince doğal bir şekilde eskiye döndürmektir” dedi.

Yaş ilerledikçe Kapsamlı Operasyonlar Yapılıyor

Yüz germe ve gençleştirme ameliyatlarının daha çok kış aylarında yapıldığını belirten Doç. Dr. Fatih Uygur “ Kış aylarında iyileşme daha hızlı sağlanıyor ve yüzde oluşan şişlik, ödem gibi durumlar daha çabuk geçiyor” dedi. Erken yaşlarda dolgu, cilt gençleştirme, kök hücre tedavisi, iplerle asma gibi çeşitli yöntemlerin yapıldığını belirten Doç. Dr. Uygur, “ Yaş ilerledikçe hacim kaybı ve sarkmalar arttığı için daha kapsamlı operasyonlar yapılmaktadır. Fakat bu ameliyatlarda başarı, kişinin estetik ameliyatı yaptırdığının dışarıdan bakıldığında anlaşılmamasında gizlidir. Yani ameliyattan sonra doğal bir görünüm elde edilmelidir” dedi.

Estetik Operasyonlarda Erkek Hasta Sayısında da Artış Var

Ekol Kulak Burun Boğaz Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Kliniğinden Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Uygur “ Önceki yıllarda estetik operasyonlarının sadece kadınlar ve belli bir kesim tarafından yaptırıldığı bir gerçekken, günümüzde estetik operasyonlar hem erkekler hem de kadınlar tarafından tercih ediliyor. Ayrıca belli bir kesim değil, her kesimden insan rahatlıkla bu operasyonları yaptırabiliyor” dedi.

Kişiye Özel Tedavi

Yüz germe ve gençleştirme ameliyatlarının genel anestezi altında yapıldığını ve ortalama 3 saat sürdüğünü belirten Doç. Dr. Fatih Uygur, “ Operasyona yüz bölgesi yanı sıra, göz kapakları ve boyun bölgesi de dahil edilerek doğal görünüm elde ediliyor. Ameliyatta kullanılan teknik hastaya göre belirlenerek kişiye özel tedavi uygulanıyor. Biz Ekol Hastanesi olarak hastalarımıza dünyada gelişmiş sağlık merkezlerinde kullanılan teknikleri uyguluyoruz.  Hastalarımıza ameliyattan sonraki 10 günlük süreyi evde geçirmelerini öneriyoruz. İlk 1 ay sıcak hava ve güneşten korunması gerekiyor. Eskiden ameliyattan sonra yüzler sarılırdı. Artık böyle bir sargıya gerek yok. 1 gece hastanede yatırdıktan sonra ertesi gün taburcu ederek sargısız bir şekilde hastayı evine gönderiyoruz” dedi.  

Sosyal Olarak Daha Motive

Bu ameliyattan sonra hastaların sosyal olarak kendilerini daha iyi hissettiklerini belirten Doç. Dr. Fatih Uygur, “ Yüz germe ve gençleştirme ameliyatını yaptıran hastalarımız, ameliyat sonrası hayata daha pozitif bakıyorlar. Yaşam kaliteleri ve hobileri değişiyor. Özgüvenleri artıyor. Aslında bu ameliyatta hastaların yüzleri ile birlikte ruhları da gençleşiyor. “ dedi.

Sosyal Ağlarda Paylaş
Ege Ambulans
Has Ajans Sağlık Gazetem 0(232) 464 75 73 info@saglikgazetem.com